loading...
نهال فروشی پالیز
palizx بازدید : 24 شنبه 15 آبان 1400 نظرات (0)

خرید و فروش کشمش

به دلیل خاصیت فراوانی که در انگور وجود دارد کشمش هم دارای خواص بی نهایت است که در فصل هایی که به انگور دسترسی ندارید می توان جایگزین بسیار عالی برای شما باشد .

راه های خشک کردن کشمش بسیار زیاد است ولی بهترین روش آن است که کمترین آسیب به انگور ها بزند . در حین خشک شدن کشمش های رنگ های متفاوتی دارد ولی یکی از جذاب ترین رنگ های آن کشمش قرمز است . به دلیل خوشرنگ بودن این خشکبار طرفداران زیادی دارد . و اکثرا به عنوان یک میان وعده در آجیل استفاده می شود .

کشمش قرمز

در هنگام خشک شدن کشمش قرمز ۱۶ درصد از آب اصلی انگور در آن باقی می ماند، همین باعث می شود تا یک کشمش خوشمزه را داشته باشید.

از کشمش قرمز می توانید در کیک، غذا و حتی کوکی استفاده کنید شما با استفاده از این کشمش میتوانید یک تزیین زیبا و خوشرنگ داشته باشید ‌.

palizx بازدید : 20 شنبه 15 آبان 1400 نظرات (0)

خرید کشمش کارتونی

یکی از خاص ترین نوع کشمش ها، کشمش کاشمری است. این کشمش به دلیل شیرین بودن و زودرس بودن توجه افراد فراوانی را به خود جلب کرده است . همانطور که از اسم این کشمش مشخص است این محصول برای شهر کاشمر است. در شهر کاشمر به دلیل درخت های زیاد انگور و شیرین بودن این مدل انگور به شربت خانه خراسان نام گرفته است. اما دلیل معروفیت کشمش کاشمری  این است که از سموم و مواد شیمیایی در حین کاشت و برداشت انگور ها استفاده نمی شود. اما  این محصول تنها برای  بازار های ایران نیست از این محصول برای صادرات هم استفاده میشود.

کشمش کاشمری

۲۵ درصد کل انگور های شهر کاشمر برای خوراک تازه انگور است. اما بقیه ۷۵ درصد انگورها به کشمش تبدیل می شوند تا هم نیاز بازار ایران و هم نیاز بازار خارج از ایران تامین شود .

palizx بازدید : 17 شنبه 15 آبان 1400 نظرات (0)

خرید کشمش ارزان قیمت

با خشک کردن انگور ها انواع مختلفی از کشمش به دست می آید که ۱۶ درصد رطوبت در آن می ماند . اما کشمش سبز قلمی یکی از پرطرفدارترین کشمش ها است که ما آن را اکثراً با نخود چی میبینیم. و یو مشخصه کشمش سبز قلمی نخود و کشمش هست .

یکی دیگر از دلایل پرطرفدار بودن کشمش سبز قلمی طعم لذیذ آن است، که نسبت به سایر کشمش ها خوشمزه تر است.

کشمش سبز قلمی

برای خشک کردن کشمش های سبز قلمی از انواع روش‌های مختلفی مانند خشک کردن با  آفتاب یا خشک کردن با تیزابی و… می توان نام برد.

در میان خشکبارهای موجود در بازار کشمش سبز قلمی یکی از خشکبار های معروف مورد استفاده در آجیل است که به خاطر ظاهر زیبای آن در میان آجیل‌های با مغز های مختلف استفاده می شود.

palizx بازدید : 22 شنبه 15 آبان 1400 نظرات (0)

خرید کشمش صادراتی

کشمش سلطانی به آن دسته از کشمش هایی  گفته می‌شود که با روش تیزابی خشک شده است اکثراً از  انگورهای سبز برای خشک کردن کشمش سلطانی استفاده میکنند.  کشمش عموما رنگ طلایی دارد  و مزه ای شبیه وبه کشمش مویز دارند. ولی تفاوت این کشمش با مویز در نرم تر ومخوش طعم تر بودن است.

هدف از خشک کردن کشمش سلطانی با روش تیزابی این است که در سریعترین زمان این محصول را خشک شود. تا کمتر آفت یا گندیدگی داشته باشد.

در روش خشک کردن تیزابی تمامی انگور ها را به صورت خوشه درون مواد تیزاب می گذارند و بعد از چند ثانیه آن ها  را خارج می کنند و در زیر نور آفتاب پهن می‌کنند و در زمان  ۸ روز تمامی انگور ها تبدیل به کشمش سلطانی می شود.

کشمش سلطانی

اما کشمش سلطانی از سوغات شهرهای ملایر همدان، تاکستان قزوین ،ابهر ، استان زنجان،قوچان خراسان،بناب و ملکان آذربایجان است . این کشمش یکی از پرطرفدارترین کشمش ها میان ایرانی ها و عرب ها هستش و تنها دلیل پرطرفدار بودن آن طعم بسیار عالی آن نسبت به کشمش مویز است.

palizx بازدید : 27 شنبه 15 آبان 1400 نظرات (0)

خرید کشمش درجه 3

کشمش یکی از خوراکی های پرخاصیت ایران است. که با توجه به نوع خشک شدن آن درجه بندی می شود. انواع خشک شدن کشمش شامل: خشک شدن در زیر نور آفتاب، خشک شدن به روش تیزابی، خشک شدن به روش گوگردی، خشک شدن به روش سایه خشک و … است.  که هر کدام از آنها مزیت متنوعی نسبت به دیگری دارد. اما در هنگام خشک شدن به روش سنتی باعث می‌شود یکسری از کشمشها آسیب ببیند .به همین دلیل کشمش جداسازی  می‌شوند.در هنگام جدا سازی  به چند دسته تقسیم می شوند . دسته بندی سوم  کشمش ضایعاتی است . در این کشمش به دلیل خرابی که وجود دارد قیمت ارزان تری نسبت به بقیه کشمشها دارد. از این کشمش بیشتر در صنایع شیرینی پزی و کیک پزی استفاده می شود .کشمش به دلیل  قیمت پایینی دارد مورد استقبال مردم قرار می گیرد .

کشمش ضایعاتی

کشمش انواع مختلفی دارد که هر مدل از کشمش ها به دسته بندی های مرغوبیت متفاوت تقسیم می‌شود یکی از دسته بندی های پایین کشمش، کشمش ضایعاتی است که با وجود قیمت پایینی که دارد در بازار ایران خواستار بالایی دارد شما با خرید از مجموعه آراز کشمش می توانید یک محصول بسیار عالی را با پایین ترین قیمت موجود در بازار خریداری کنید.

palizx بازدید : 27 پنجشنبه 18 دی 1399 نظرات (0)

 

 

نهال بادام منقا :

بادام منقا از جمله محصولات پر طرفداری می باشد که بسیاری از باغداران به دلیل توجه بازار به این محصول اقدام به کاشت آن خواهند نمود. نهال بادام منقامانند مابقی محصولات از خصوصیات درخت منحصر بفردی برخوردار می باشد. اصولا از این نهال در مناطق سردسیر ، کوهستانی و نیمه سردسیر استفاده می شود. این نهال از جمله ارقام تجاری است از این جهت از ارزش بالایی در نهالستانها برخوردار خواهد بود.با توجه به محبوبیت بادام منقا و همچنین نهال این بادام در ادامه به بررسی خصوصیات درخت آن خواهیم پرداخت :

 

خصوصیات نهال بادام منقا :

از خصوصیات این درخت می توان به دیرگل بودن آن اشاره نمود. به دلیل اینکه نهال بادام منقا دیرگل می باشد در نتیجه از مقاومت بالایی در مقابل سرمای بهاره برخوردار خواهد بود. گلدهی در این نهال اغلب در اواخر اسفند ماه صورت می پذیرد. تحمل سرمای زمستان در نهال بادام منقا تا 20 درجه زیر صفر خواهد بود. این نهال نیز مانند مابقی نهالها نیاز به طی کردن سرمای مناسب خواهند داشت. نیاز سرمایی این محصول 100 الی 400 ساعت زیر 7 درجه ی سانتی گراد می باشد. اما تحمل گرمای تابستان در این محصول بسیار مورد توجه خواهد بود. محصولات و همچنین برگهای این نهال در دمای بالا دچار سوختگی و از بین رفتن خواهند شد. همچنین میزان رطوبت بالا در این نهالها بسیار آسیب رسان و مخرب می باشد. ارتفاع درخت در این نهالها اغلب 4 الی 6 متر می باشد. البته اغلب این نهالها کوتاه قد و پیوندی هستند.

 

شرایط محیط کاشت :

باغداران موفق قبل از اقدام به کاشت نهال مورد نظر ، ابتدا بستر مناسب برای رشد آنها را محیا می نمایند. خاک مناسب برای رشد نهال بادام منقا خاک های نیمه سنگین خواهد بود. خاک هایی که از نفوذ پذیری مناسبی برخوردار باشند می توانند تا میزان چشمگیری در رشد مطلوب این نهالها اثر گذار باشند. خاکهای رسی ، سنگلاخی می توانند خاکهای مناسبی باشند. اما خاکهای لومی یکدست بهترین انتخاب برای رشد این نهالها خواهند بود. در نظر گرفتن عمق کاشت مطلوب نیز از عوامل بسیار مهم در کاشت آنها خواهد بود. ریشه ی نهال بادام منقا به صورت عمود رشد می نماید. از این رو در نظر گرفتن عمق 80 در 80 در 80 بسیار ایده آل و مناسب است. نیاز به آبیاری در این نهال در فصل بهار ( ماههای فروردین ، اردیبهشت و خرداد) هر ده روز یکبار آبیاری صورت می پذیرد. اما در فصل تابستان و پاییز ( تیر ، مرداد ، شهریور و پاییز ) هر هفت روز یکبار آبیاری انجام می شود. آفات هایی مانند شته بادام و زنبور مغز بادام می توانند آسیب های جدی را به این محصول وارد نمایند. نیاز به سم پاشی در این نهالها با توجه به آفات ایجاد شده صورت خواهد پذیرفت. در نظر گرفتن فواصل کاشت مناسب می تواند در میزان باردهی درخت تاثیرات بسزایی داشته باشد. فواصل کاشت 4*4 برای نهال بادام منقا بهترین گزینه خواهد بود.

 

عملکرد درخت در هکتار :

میزان باردهی درخت در نهال بادام منقا ارتباط مستقیمی با نحوه رسیدگی به محصول و شرایط اقلیمی خواهد داشت. اگر این نهال از شرایط مناسبی برای رشد برخوردار گردد، عملکرد درخت در هکتار 2 تن خواهد بود. عواملی که می توانند در میزان باردهی تاثیر داشته باشند، بسیار متنوع هستند. استفاده از گرده افشان ؛ که برای این نهال اغلب از ارقام گردو استفاده می شود ، کوددهی مناسب و برخی از عوامل دیگر که در بالا ذکر شد، می تواند تاثیرات بسیاری در میزان باردهی درخت داشته باشد. عمر مفید و اقتصادی این محصول 35 سال خواهد بود. هرس فرم دهی و هرس باردهی نیز می تواند تاثیرات بسیار زیادی بر روی باردهی محصول داشته باشد.

 

خصوصیات میوه در نهال بادام منقا :

میوه ی این نهال در صورتی که هنوز رشد کاملی ننموده است، به عنوان چاقاله بادام مورد استفاده قرار می گیرد که اغلب از طرفداران بسیار زیادی نیز برخوردار است. رنگ میوه در این نهال ابتدا سبز می باشد. در حین رشد کامل رنگ این میوه دچار تغییر و تحول شده و کم کم به رنگ قهوه ای روشن متمایل خواهد شد. تاریخ رسیدن میوه در این نهال از دید باغداران متفاوت خواهد بود. برخی از باغداران تا رشد کامل میوه و جدا شدن آن از پوسته ی قهوه ای تحمل می نمایند. اما برخی از باغداران میوه را زودتر برداشت نموده و خود اقدام به پوست گیری میوه خواهند نمود.

 

palizx بازدید : 51 پنجشنبه 18 دی 1399 نظرات (0)

 

نهال بادام مامایی ؛ رقمی ایرانی از بادام با کیفیت بالا و دارای حدود 50 درصد مغز بادام

خصوصیات  نهال بادام مامایی

یکی از ارقام بادام، که در نوع خود دارای مشتریان و مخاطبان زیادی است، نهال بادام مامایی است. این نهال از نوع بادام هایی است که در ایران، به صورت خودرو رشد می کنند و در برخی از جنگل ها، این گونه هزاران سال است که به حیات خود ادامه می دهد. نهال بادام مامایی ، بومی ایران است و از این کشور به مناطق دیگر جهان هم صادر می شود.

 

نهال بادام مامایی از نوع نهال هایی است که عادت به باردهی بر روی شاخه های اسپور ، دارد. این نهال را درسته ی ارقامی از درختان با خصوصیت باردهی ناسازگار ، قرار می دهند.

شرایط محیط کاشت

رشد نهال بادام مامایی ، بالا است و به راحتی می توان در سال اول کاشت آن ، شاهد به بار نشستن هر چند کم و معدود آن بود. بی نظیرترین انواع درخت بادام مامایی را می توان، در جنگل های کردستان یافت. جایی که مامن و زادگاه این بادام بسیار با کیفیت است. اما به طور کلی،  بهترین محل کاشت این رقم در شهرهایی با آب و هوای معتدل رو به سرد یا دارای آب و هوای سرد و خشک است.

زمان گل دهی

زمان گل دهی نهال بادام مامایی ، مانند بیشتر درختان در فصل بهار است و در نوع خود ، یکی از زیباترین درختان شکوفای بهاری است. یکی از ویژگی های نهال بادام مامایی با توجه به دیر گل بودن آن؛ این است که در زمان گلدهی اش، می توان به این نتیجه رسید که فصل گل دهی درختان، آغاز شده است و نهال بادام مامایی و دیگر ارقام با کیفیت بسیار بالای بادام، در حقیقت مانند متر و سنجه ، برای به پایان رسیدن سرمای نامطلوب برای درختان ، و مرکبات است. از این رو ، این نهال به متر بهاری نیز معروف است.

تحمل سرمای زمستانی و تحمل گرمای تابستان

نهال بادام مامایی ، جهت آنکه گل دهی و جوانه دادن مناسبی را دارا باشد، نیاز به یک پریود زمستانی سرد ، به میزان میانگین 700 ساعت در دمایی پایین تر از 3 درجه سلسیوس نیاز دارد.

تحمل سرمای زمستانه  آن به حدود -20 درجه سلسیوس می رسد و در هوای گرم نیز عملکردی بسیار خوب از خود نشان می دهد. این نهال در صورت تدریجی بودن سرما و برودت محیط، نیاز به میزان قرار گیری بالاتری در برابر سرما دارد و گاه باید تا 800 ساعت یا بیشتر سرما ببیند تا بتواند عملکرد خوبی از خود ، نشان دهد.

خصوصیات درخت

 

 شاخه های اسپور و جانبی دسته های حدود 200 تا 300 گرمی به عمل می آیند ؛ را تحمل می نمایند و وزن آنها سبب شکست آنها نمی شود.

 

از دیگر ویژگی های نهال بادام مامایی ، دارا بودن مواد مغذی ضروری، خصوصا ویتامین های زیاد و بسیار واجب ، جهت بدن انسان است. از نظر گیاه شناسی نهال بادام مامایی ، در رده ی گل سرخیان و تیره ی بادامیان قرار می گیرند.فرمولوژی نهال بادام مامایی و میوه ی آن در مقایسه با دیگر ارقام، چندان متفاوت نیست و تنها تفاوت آن را می توان در کمی نوک تیز ، بودن این رقم دانست. رقم نهال بادام مامایی، از نوع پایه رویشی است.

 شاخه های اسپور و جانبی این درخت ، آنقدر قدرت دارند که بتوانند دسته های چند عددی این میوه که به طور متوسط، به طور میانگین در دسته های حدود 200 تا 300 گرمی به عمل می آیند ؛ را تحمل نمایند و وزن آنها سبب شکست آنها نشود.

گرده افشان

این نهال، برای باردهی به گرده افشان نیاز مبرم دارد و بهترین نوع گرده افشان برای این رقم، از نوع ربیع است.

رنگ میوه

نهال بادام مامایی و میوه آن دارای گوشتی آبدار و بسیار شفاف شیرین است. ممکن است بر اثر تلقیح طبیعی برخی از گونه های جهش یافته بادام مامایی، شاهد بارور بودن دوقلوی این، میوه باشید که از تراکم نره های طبیعی حاصل از جابه جایی طبیعی، صورت می گیرد.

ارتفاع درخت

این درخت، تا ارتفاعی بین 6 تا 8 متر رشد می کند و دارای میوه ای متشکل از 43 درصد مغز است . درخت این میوه، دارای برگ هایی پر طراوت و شاداب است . قدرت کلروفیل سازی این درخت، در نوع خود مثال زدنی است. نهال بادام مامایی ، دارای چوبی با کیفیت و قدرتمند است.

فواصل کاشت

 

بهترین فاصله میانی بادام مامایی ،6 متر در 6 متر یا کمی بیشتر می باشد.

بهترین فاصله میانی بادام مامایی ،6 متر در 6 متر یا کمی بیشتر می باشد.

نیاز به آبیاری

به صورت تجربی می توان گفت در مناطق مستعد، همانند جنگل های کردستان و خصوصا در نشیب ها، این درخت به خوبی با آب باران آبیاری می شود. اما در صورت آبیاری مصنوعی، این درخت به میزان آبی بین 6 تا 8 هزار متر مکعب آب، در سال به ازای هر هکتار نیاز دارد.

تاریخ رسیدن میوه

نهال بادام مامایی ، از نوع زودبازده است و می توان انتظار رسیدن و برداشت آن را در میانه تابستان داشت.

 

palizx بازدید : 52 پنجشنبه 18 دی 1399 نظرات (0)

 

 

نهال بادام خوشه ای آذر :

بادام از جمله میوه ها و یا به تعبیری خشکبارها می باشد که از طرفداران بسیار زیادی برخوردار می باشد. این محصول بی نظیر فواید بیشماری را برای بدن به همراه خواهد داشت. با توجه به بازار پر رونق این محصول ، فروش نهال بادام خوشه ای آذر در بین باغداران رواج بسیار زیادی خواهد داشت. این ارقام از اصالت ایرانی برخوردار هستند. این نهال توسط نهالستان ما با بهترین کیفیت و مرغوبیت در اختیار باغداران و همچنین افراد ، قرار خواهد گرفت. با توجه به میزان باردهی این محصول و همچنین خصوصیات برتر آن ، استفاده از نهال بادام آذر بسیار مقرون به صرفه و مناسب خواهد بود.


 

خصوصیات نهال بادام خوشه ای آذر :

خصوصیات درخت بادام خوشه ای آذر بسیار منحصر بفرد می باشد. این نهال نیز مانند مابقی نهالها از خصوصیات برتر و ویژه ای برخوردار است که سبب خرید آن توسط باغداران خواهد شد. از جمله خصوصیات آن می توان به ارتفاع درخت اشاره نمود. ارتفاع نهال بادام خوشه ای آذر اغلب قابلیت رشد تا میزان 6 الی 8 متر را در بر خواهد داشت. اما کمتر نهالی تا این میزان رشد خواهد نمود. زیرا بیشتر این نهالها به صورت دیم کاشته می شوند و از رشد کمتری برخوردار هستند. این نهال به عنوان نهال دیر گل معروف است از این رو نسبت به سرمای بهاره از مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

 

شرایط محیط کاشت:

عوامل بسیاری بر روی رشد این محصول اثر گذار خواهند بود. انتخاب بستر مناسب برای رشد ایده آل از مهمترین عوامل موثر در رشد نهال بادام خوشه ای آذر خواهد بود. خاک مناسب برای رشد این نهال باید از زهکشی مطلوبی برخوردار باشد. اغلب خاکهای مناسب برای این نهال ، خاکهای لومی ، شنی و یا رسی خواهند بود. تحمل خاکهای اسیدی ، خنثی و یا قلیایی در این نهالها بسیار قابل توجه می باشد. عمق مناسب خاک نیز در رشد گیاه موثر هستند. ریشه های این نهال به صورت عمودی رشد نموده و به عمق مناسبی نیاز خواهند داشت. شرایط اقلیمی نیز می تواند بر روی رشد این نهالها اثر گذار باشد. تحمل سرمای زمستان در این نهال ها اغلب تا دمای 20 درجه زیر صفر خواهد بود. همچنین تحمل گرمای تابستان نیز در این درختان قابل توجه خواهد بود .این درختان گرما و خشکی را به خوبی تحمل می نمایند ، اما در رطوبت نه تنها از محصول با کیفیتی برخوردار نخواهند بود ، بلکه به ندرت از بین خواهند رفت.

نهال بادام خوشه ای آذر

عملکرد درخت در هکتار :

همانطور که گفته شد میزان باردهی درخت بسیار چشمگیر و مناسب می باشد. اما این میزان باردهی درخت بستگی به رفع نیازهای درخت و رسیدگی به نهال خواهد داشت. نیاز به آبیاری از نیازهای اساسی هر گیاه و نهالی خواهد بود. نیاز به آبیاری در نهال بادام خوشه ای آذر در هر هکتار در حدود 6 الی 8 هزار متر مکعب خواهد بود. بسیاری از باغداران نهال بادام خوشه ای آذر را به صورت دیمی می کارند. این عمل باغداران بسیار ریسک پذیر خواهد بود. نیاز به سم پاشی نیز می تواند بر تولیدات تاثیرات مثبتی داشته باشد. درخت بادام همواره در معرض برخی از عفونت های قارچی قرار خواهد گرفت. برای از بین بردن و یا جلوگیری از بوجود آمدن آنها ، نیاز به سم پاشی مناسبی وجود خواهد داشت.

 

نحوه کاشت محصول :

برای کاشت نهال بادام خوشه ای آذر باید به فواصل کاشت ، دقت ویژه ای نمود. در نظر گرفتن فواصل کاشت 7 *7 و یا 6*6 بسیار مناسب و ایده آل خواهد بود. این فواصل نه تنها در عملکرد درخت در هکتار موثر خواهند بود، بلکه سبب می شوند که باغدار با تسلط بیشتری اقدام به هرس نمودن این درختان نماید. استفاده از گرده افشان فرانسیس برای کیفیت بهتر باردهی بسیار ایده آل و مناسب می باشد. عمر مفید در این نهال اغلب 35 الی 45 سال خواهد بود.

 

خصوصیات میوه در نهال بادام خوشه ای آذر :

رنگ میوه در این درختان در ابتدا پوسته ای سبز رنگ خواهد بود. این پوسته زمانی که از میوه جدا می شود، پوسته ی دیگری پدیدار خواهد شد. پس از جدا نمودن این پوسته نیز میوه از پوست قهوه ای رنگی برخوردار می باشد. تاریخ رسیدن میوه در این نهال ،شهریور ماه خواهد بود. میوه ی این نهالها اغلب از پوسته کاغذی برخوردار هستند که جدا سازی آن بسیار ساده صورت می پذیرد.  

 

palizx بازدید : 78 پنجشنبه 18 دی 1399 نظرات (0)

 

مهمترین خصوصیات درخت نهال بادام تونو؟

منشاء اصلی نهال بادام تونو کشور ایتالیا بوده. طعم و مغز این گونه بادام نسبت به سایر بادام ها کیفیت بیشتری دارد. این نوع بادام مناسب ترین رقم بادام برای مناطقی سردسیر با یخبندان طولانی مدت است. برای آشنایی با این نوع بادام سعی می کنیم در این مطلب به دو بخش اصلی یعنی؛ مهمترین خصوصیات و در بخش دوم به نحوه رسیدگی و عمل آوری این نوع بادام اشاره کنیم تا بیشتر با آن آشنا شوید.

 

مهمترین ویژگی نهال بادام تونو

 

عمر مفید: با توجه به بررسی های به عمل آمده در این خصوص میزان عمر مفید نهال بادام تونو حدود ۳۰ تا ۴۰ متغیر است. این میزان بستگی به شرایط محیطی باغ شما دارد و ممکن است بیشتر و یا کمتر باشد.

رنگ میوه: معمولا میوه اینگونه از بادام ها ب رنگ قهوه ای روشن است. محصول این نوع درخت شامل ویتامین های زیادی است برای همین می توان از سراسر فروشگاه های مواد غذایی آن را تهیه کرد.

تاریخ رسیدن میوه: نهال بادام تونو زود بازده بوده و معمولا از سال اول کاشت به بار می نشیند و در سال پنجم کاشت به توجیه اقتصادی می رسد. گل های این نوع درخت صورتی رنگ بوده و در فصل بهار قبل از باز شدن جوانه های برگ گل ای آن ظاهر می شود. تاریخ رسیدن میوه و برداشتن آن نیز در شهریور ماه اتفاق می افتد.

 

نهال بادام تونو

ارتفاع درخت: میزان رشد این نوع از بادام به عوامل متعددی بستگی دارد، به عنوان مثال شرایط و موقعیت مناسب، اگر این شرایط برای درخت مهیا شده باشد ارتفاع درخت به ۶ الی ۸ متر می رسد، اما این میزان در کشور ما با از ۴ متر تا ۶ متر متغیر است.

میزان باردهی درخت: میزان باردهی نهال بادام تونو در هر هکتار حدود ۴ تن گزارش شده است؛ یعنی ۵۰ الی ۷۰ کیلو با پوست چوبی آن در هر درخت- این گونه از بادام معمولا از سال اول، دوم و سوم شروع به باردهی می کند و از سال ۵ به حالت اقتصادی تبدیل می شود.

 

نهال بادام تونو

میزان باردهی درخت و عملکرد درخت در هکتار:با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی میزان برداشت محصول متغیر است، اما در ازای ۵۰۰ اصله نهال بادام تونو در هر هکتار عملکردی بیش از ۴ تن را داراست.

تحمل سرمای زمستانی و تحمل گرمای تابستان: همان طوری که می دانید درخت بادام در شرایط آب و هوای مدیترانه ای به خصوص در مناطقی که دارای تابستان های گرم و خشک و زمستان ملایم هستند به خوبی رشد می کند، اما نهال بادام تونو بر خلاف گونه های دیگر در مناطقی که زمستان های سردی داشته باشد، بیشتر رشد می کند تا نیاز سرمایی آن رفع شود. این گونه از بادام ها به حدود ۵۰۰-۱۰۰ ساعت دمای صفر تا ۷ درجه سانتیگراد در طول سال نیاز دارد.

 

نحوه عمل آوری نهال بادام تونو

نحوه رسیدگی و عمل آوری نهال بادام تونو؟

شرایط محیط کاشت: نهال بادام تونو را می تواند در اغلب خاک ها پرورش داد و محصول مناسبی را از آن برداشت نمود. این درخت حساسیت مخصوصی ندارد.

فواصل کاشت: فواصل کاشت نهال بادام تونو نیز مانند بادام فرانیس و نیز بسته به موقعیت زمین و شرایط بارندگی ۵*۴ در زمین های بدون شیب می باشد و در هر هکتار می توان حدود ۵۰۰ اصله از این نهال را کشت کرد.

نیاز به آبیاری:برای رشد و باردهی خوب درخت بادام نیاز است تا به صورت مرتب و به موقع آن را آبیاری کرد و نیاز آن را رفع نمود. میزان آبیاری این نوع درخت در فصل مختلف سال و شرایط اقلیمی و آب و هوایی متغیر است، اما روشی که برای آن مرسوم است، این است که به ازای هر روز از فصول بهار دو لیتر و برای فصل های تابستان در ازای هر روز ۳ لیتر آب برای نهال بادام تونو در نظر گرفته شود.

 

نحوه هرس نهال بادام تونو

نیاز به سمپاشی:بهترین زمان برای کوددهی و سمپاشی این درخت از اواسط پاییز تا اواخر زمستان است؛ و میزان سمپاشی آن، در هر هکتار ۵ تن کود پوسیده دامی است. بهترین کود برای نهال بادام تونو کود حیوانی است و هیچ گونه آسیبی به درخت وارد نمی شود و در رشد و ایمنی درخت بسیار سودمند است.

هرس: برای هرس و فرم دهی این درخت بهتر است که در اواخر تابستان و نیز برای هرس باردهی را در اواخر پاییز و اواخر زمستان انجام دهید.

 

گرده افشان:گرده افشان مناسب نهال بادام تونو در باغات، بصورت کاشت هر ۱۰ اصله نهال یک اصله گرده افشان مناسب کاشت می گردد.

 

palizx بازدید : 28 پنجشنبه 18 دی 1399 نظرات (0)

 

خصوصیات  نهال بادام شکوفه

یکی از ارقام بسیار با کیفیت و پر مشتری بادام از نهال بادام شکوفه ؛ به دست می آید. این بادام که مانند دیگر انواع بادام از نوع ناسازگار است، بر روی اسپور های درخت می روید و میزان باردهی بالایی دارد. نهال بادام شکوفه ، بومی ایران و منطقه آذر شهر است و دارای پوسته ای سخت می باشد . این رقم از انواع نهال های وارداتی و فرانسوی به کشورمان است ، که از دهه ی شصت به این طرف ، به یکی از پر خریدارترین ارقام بادام در میان باغداران مبدل شده است.

 

گستره ی رشد این بادام در سطح جهان بالاست

گستره ی رشد این بادام در سطح جهان بالاست ، اما یکی از بهترین انواع این بادام در نوع ایرانی آن نهفته است که با دارا بودن مقدار بالای گوشت، اندازه ی مناسب و بسیاری از صفات دیگر خصوصا مزه لذیذ آن، آن را به یکی از بادام های خاص در میان دیگر ارقام تبدیل نموده است.

یکی از معضلاتی که کشت بادام را گاه به مخاطره می اندازد و گاهی به کلی بی ثمر می کند؛ سوم و سرمای بهاری است که سبب از دست رفتن غنچه ها و در نتیجه بار ندادن درخت می گردد. در حالی که ، نهال بادام شکوفه با خصوصیات ویژه و مخصوصا دیرگل بودن خود، از این عارضه مصون است و مقاومت بالایی در برابر سرما دارد.

نهال بادام شکوفه ، را با توجه به اقلیم ایران می توان یکی از بهترین ارقام بادام ذکر کرد و خصوصیات بالقوه آن، باعث شده تا باغداران و کشاورزان زیادی به سوی این نهال سوق پیدا کنند.

رنگ میوه

نهال بادام شکوفه و میوه آن دارای گوشتی آبدار و بسیار شفاف شیرین است. ممکن است بر اثر تلقیح طبیعی برخی از گونه های جهش یافته بادام مامایی، شاهد بارور بودن دوقلوی این، میوه باشید که از تراکم نره های طبیعی حاصل از جابه جایی طبیعی، صورت می گیرد.

خصوصیات درخت

 

از دیگر ویژگی های نهال بادام شکوفه ، دارا بودن مواد مغذی ضروری، خصوصا ویتامین های زیاد و بسیار واجب ، جهت بدن انسان است. از نظر گیاه شناسی نهال بادام شکوفه ، در رده ی گل سرخیان و تیره ی بادامیان قرار می گیرند.فرمولوژی نهال بادام شکوفه و میوه ی آن در مقایسه با دیگر ارقام، چندان متفاوت نیست و تنها تفاوت آن را می توان در کمی نوک تیز ، بودن این رقم دانست. رقم نهال بادام مامایی، از نوع پایه رویشی است.

 

دارا بودن مواد مغذی ضروری

شرایط محیط کاشت

رشد نهال بادام شکوفه ، بالا است و به راحتی می توان در سال اول کاشت آن ، شاهد به بار نشستن هر چند کم و معدود آن بود. بی نظیرترین انواع درخت بادام مامایی را می توان، در جنگل های کردستان یافت. جایی که مامن و زادگاه این بادام بسیار با کیفیت است. اما به طور کلی،  بهترین محل کاشت این رقم در شهرهایی با آب و هوای معتدل رو به سرد یا دارای آب و هوای سرد و خشک است.

زمان گل دهی

زمان گل دهی نهال بادام شکوفه ، مانند بیشتر درختان در فصل بهار است و در نوع خود ، یکی از زیباترین درختان شکوفای بهاری است. یکی از ویژگی های نهال بادام شکوفه با توجه به دیرگل بودن آن؛ این است که در زمان گلدهی اش، می توان به این نتیجه رسید که فصل گل دهی درختان، آغاز شده است و نهال بادام شکوفه و دیگر ارقام با کیفیت بسیار بالای بادام، در حقیقت مانند متر و سنجه ، برای به پایان رسیدن سرمای نامطلوب برای درختان ، و مرکبات است. از این رو ، این نهال به متر بهاری نیز معروف است.

تحمل سرمای زمستانی و تحمل گرمای تابستان

نهال بادام شکوفه ، جهت آنکه گل دهی و جوانه دادن مناسبی را دارا باشد، نیاز به یک پریود زمستانی سرد ، به میزان میانگین 700 ساعت در دمایی پایین تر از 3 درجه سلسیوس نیاز دارد.

تحمل سرمای زمستانه آن به حدود -20 درجه سلسیوس می رسد و در هوای گرم نیز عملکردی بسیار خوب از خود نشان می دهد. این نهال در صورت تدریجی بودن سرما و برودت محیط، نیاز به میزان قرار گیری بالاتری در برابر سرما دارد و گاه باید تا 800 ساعت یا بیشتر سرما ببیند تا بتواند عملکرد خوبی از خود ، نشان دهد.

گرده افشان

این نهال، برای باردهی به گرده افشان نیاز مبرم دارد و بهترین نوع گرده افشان برای این رقم، از نوع حریر است.

ارتفاع درخت

این درخت، تا ارتفاعی بین 6 تا 8 متر رشد می کند. درخت این میوه، دارای برگ هایی پر طراوت و شاداب است . قدرت کلروفیل سازی این درخت، در نوع خود مثال زدنی است. نهال بادام شکوفه ، دارای چوبی با کیفیت و قدرتمند است.

فواصل کاشت

 

6 متر در 6 متر یا کمی بیشتر

بهترین فاصله میانی بادام مامایی ،6 متر در 6 متر یا کمی بیشتر می باشد.

نیاز به آبیاری

به صورت تجربی می توان گفت در مناطق مستعد، همانند جنگل های کردستان و خصوصا در نشیب ها، این درخت به خوبی با آب باران آبیاری می شود. اما در صورت آبیاری مصنوعی، این درخت به میزان آبی بین 6 تا 8 هزار متر مکعب آب، در سال به ازای هر هکتار نیاز دارد.

تاریخ رسیدن میوه

نهال بادام شکوفه ، از نوع زودبازده است و می توان انتظار رسیدن و برداشت آن را در میانه تابستان داشت.

 

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 24
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 36
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 66
  • بازدید ماه : 183
  • بازدید سال : 1,135
  • بازدید کلی : 2,712